fbpx

Stijlen van Terrasoverkapping

Stijlen terrasoverkappingen


Wij maken de terrasoverkapping die bij uw situatie en uw huis, schuur of stacaravan past. Daarbij zijn verschillende stijlen mogelijk, van modern tot klassiek en van natuurlijke materialen tot een onderhoudsarme overkapping.

 

Voor een overkapping zijn verschillende afwerkingen mogelijk. Wilt u beschut kunnen zitten, maar nog wel het gevoel hebben dat u buiten bent? Dan kunnen we een overkapping ook gedeeltelijk afsluiten aan een of meerdere zijkanten, bijvoorbeeld met glas en/ of hout. Voor een meer natuurlijke look kunnen we de palen van de overkapping door klimplanten laten begroeien, zoals een druif, clematis, blauwe regen of zelfs een kiwiplant. De overkapping vormt dan een mooi geheel met uw tuin.

 

Zonwerende lamellen

Als u veel controle wilt hebben over hoeveel zonlicht er op uw terras valt dan zijn zonwerende lamellen echt iets voor u. Door de lamellen meer of minder te kantelen bepaalt u zelf hoeveel zonlicht u op het terras komt en de mate waarop u door de lamellen kijkt.

 

Dakbedekking

Wat betreft de dakbedekking en de vorm van het dak van uw overkapping zijn er vele opties. Wij bouwen buitenverblijven met een plat dak met EPDM of met sedumplantjes voor een natuurlijk en milieuvriendelijk effect. Een terrasoverkapping met een lichtstraat is een goede keuze als uw overkapping tegen het huis geplaatst staat. Met een lichtstraat in het dak van de overkapping krijgt u veel ruimte, zonder dat u licht kwijtraakt in huis.

Niet alle platte daken behoren tot de mogelijkheden. Natuurlijk bouwen we ook schuine daken voor uw overkapping. Deze kunnen we met dakpannen bedekken of met riet, afhankelijk van de stijl van uw huis en de eisen die u aan het onderhoud stelt.

 

Terrasoverkapping of veranda op maat?

Terrasoverkappingen zijn er in heel veel soorten en maten. Natuurlijk is de grootte afhankelijk van het soort materiaal en de plek die de overkapping in de tuin of bij uw huis inneemt. Welk materiaal, grootte of soort overkapping u kiest: BK Tuinen maakt altijd een overkapping op maat!

Vergunning

De meeste buitenverblijven en terrasoverkapping kunnen zonder vergunning aangelegd worden. Toch zijn er gevallen waarin er wel een vergunning noodzakelijk is. Dit is van verschillende factoren afhankelijk en in voor iedere situatie weer anders.

BK Tuinen ondersteunt en adviseert u graag bij de eventuele aanvraag van een omgevingsvergunning bij uw gemeente.

Interesse in een (terras)overkapping of veranda

Bent u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd in een terrasoverkapping of veranda bij uw huis of tuinhuis? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. BK Tuinen bespreekt graag met u alle opties en adviseert u over de mogelijkheden in uw situatie. Hopelijk heeft u dan op korte termijn veel plezier van uw beschutte en fraaie terrasoverkapping!

Klanten vertellen


Zeer goed!


BK Tuinen heeft in hele korte tijd onze tuin van grauwe betonplaats tot een waar (vogel-)paradijs omgetoverd. Zeer goede en snelle service, klantvriendelijk, prettige en snelle communicatie en vakkundig advies. We zijn heel blij met het resultaat en de keuze om BK Tuinen in de arm te nemen. Een echte aanrader!

C. Boshuijzen
| Datum: 25-11-2019
Communicatie door Zuidijk