fbpx
Skip to main content

Tuinonderhoud

Ieder vrij moment genieten van een mooie tuin?
Kies voor betrouwbaar tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Uw tuin in groene handen

Bewaar uw kostbare tijd voor fijne momenten met vrienden of familie in uw mooi verzorgde tuin. Dat kan met doordacht en vakkundig onderhoud.

 • Beter groei en bloei
 • Langdurig mooie tuin
 • Meer rust en ontspanning

🌿 Afspraak = afspraak

🌿 Heldere planning, snelle reactie

🌿 Servicegerichte meedenkers

Abonnementen tuinonderhoud

Wilt u het hele jaar genieten van een mooie, goed onderhouden tuin, dan is een onderhoudsabonnement in een vast ritme ideaal. Hoe vaak we komen stemmen we altijd met u af. Wekelijks, maandelijks, ieder kwartaal of in een ander ritme als u dat prettiger vindt.

Samen bekijken we wat uw wensen zijn en wat uw tuin nodig heeft. De mogelijkheden zijn eindeloos, we geven u alvast een kleine indruk.  

Dit kunnen we in het voorjaar doen

 • Blad opruimen
 • Onkruidvrij maken borders
 • Tuin bemesten
 • Snoeien van bijvoorbeeld heesters, vaste planten, vijverplanten, siergrassen
 • Leiden van klimplanten
 • Gazon verticuteren, beluchten en bemesten
 • Graskanten steken
 • Bestrating schoonspuiten, verwijderen alg en onkruid
 • Vijver opstarten

Dit kunnen we in de zomer doen

 • Gazon maaien
 • Snoeien uitgebloeide bloemen
 • Vijver schoonhouden
 • Onkruidvrij maken borders
 • Hagen snoeien (eind van de zomer)

Dit kunnen we in de herfst doen

 • Snoeien bladverliezende bomen en heesters
 • Onkruidvrij maken borders
 • Gazon bemesten
 • Opruimen overbodig bladafval
 • Bloembollen poten
 • Vijver schoonmaken

Eenmalig tuinonderhoud

Er zijn van die momenten dat het tuinonderhoud even te veel van u vraagt. Denk bijvoorbeeld aan een eenmalige klus waarvoor de tijd en het materiaal niet heeft. Dat lossen we graag voor u op. We helpen u ook met een eenmalige voorjaarsbeurt of najaarsbeurt voor uw tuin. Vooraf bespreken we uw wensen, mogelijkheden en de kosten.  

tuinonderhoud
tuinonderhoud

Onderhouds-contracten op maat

Wilt u voor een langere periode precies weten waar u aan toe bent? Dan stemmen wij een onderhoudscontract helemaal af op uw wensen. In het contract staat precies wat we voor u doen, hoe vaak we dat doen en wanneer. Dit contract wordt dus speciaal voor u op maat gemaakt en u bepaalt ook zelf voor welke periode het contract geldt. Dit kan voor een heel jaar zijn, maar ook korter of langer.  

Tuinonderhoud in Apeldoorn en Deventer

In de regio Apeldoorn en Deventer onderhouden wij vakkundig en met veel plezier zowel kleine als grote tuinen. Variërend van een kleine, knusse stadstuin tot en met een moderne of ruimtelijke villatuin. Woont u in de omgeving Apeldoorn of Deventer en zoekt u een betrouwbare, ervaren hovenier voor uw tuinonderhoud? Bel dan BK Tuinen voor een afspraak.

Onderhouds-vriendelijke tuin

Geniet u graag van uw tuin, maar mist u groene vingers? Heeft u niets met tuinieren of ziet u op tegen het tuinonderhoud? Ook dan helpen wij u met plezier. Bel gerust voor informatie en advies.

Altijd een antwoord

Antwoorden op
veelgestelde vragen

Wat is tuinonderhoud?

Tuinonderhoud omvat alle taken die nodig zijn om uw tuin gezond, verzorgd en mooi te houden. Denk onder andere aan snoeien van planten en bomen, maaien van het gazon, verwijderen van onkruid, bemesten van de grond, reinigen van bestrating en verzorgen van de beplanting. Kortom, het is het periodiek onderhouden van uw tuin om een optimale groei en uitstraling te behouden.


Hoe vaak is tuinonderhoud nodig?

De frequentie van tuinonderhoud hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van uw tuin, het type beplanting, het seizoen en uw persoonlijke voorkeuren. Over het algemeen raden we regelmatig tuinonderhoud aan om uw tuin in topconditie te houden. Snoeien en bemesten is basisonderhoud, dat moet minimaal 3 keer jaar. Maaien van het gazon moet in het groeiseizoen zelfs elke week, dat geldt in het voorjaar en de zomer ook voor onkruidbestrijding.


Wanneer tuinonderhoud?

Tuinonderhoud kan het hele jaar door, afhankelijk van de specifieke werkzaamheden en de behoeften van uw tuin. Sommige taken doen we op specifieke tijdstippen in het jaar. Het snoeien en bemesten van de tuin moet in het voorjaar, de zomer en het najaar. Andere werkzaamheden kunnen ook in de winter gedaan worden. We passen ons graag aan uw planning aan om het tuinonderhoud op het meest geschikte moment uit te voeren.


Wanneer komen jullie mijn tuin onderhouden?

Zodra u besluit dat wij (een deel van) uw tuinonderhoud gaan doen, maken we een afspraak. Tijdens die afspraak beoordelen en adviseren wij wanneer welk onderhoud nodig is en maken samen met u een planning. Ons team ervaren hoveniers komt op het afgesproken tijdstip bij u langs om het tuinonderhoud professioneel uit te voeren.


Welke werkzaamheden doen jullie bij tuinonderhoud?

Ons tuinonderhoud omvat een breed scala aan werkzaamheden. Denk aan snoeien van planten en bomen, maaien en verticuteren van het gazon, bemesten en besproeien van de beplanting, verwijderen van onkruid, vijveronderhoud, bladruimen, controleren en onderhouden van beregeningssystemen en nog veel meer. We zorgen ervoor dat uw tuin er op zijn best uitziet en gezond blijft gedurende het hele jaar.


Kan ik een contract afsluiten voor tuinonderhoud?

Ja, u kunt een contract afsluiten voor tuinonderhoud. Dit heeft zelfs onze voorkeur want zo kunnen we u de zekerheid geven dat uw tuin regelmatig en professioneel wordt onderhouden. Samen met u bepalen we wat er wordt opgenomen in het contract op maat dat is afgestemd op uw specifieke behoeften en de gewenste frequentie van het tuinonderhoud. Daarna plannen wij de werkzaamheden in en krijgt u vanzelf bericht dat het weer tijd is voor onderhoud.


Wat kost tuinonderhoud?

De kosten van tuinonderhoud hangen af van verschillende factoren zoals de grootte van uw tuin, de gewenste werkzaamheden en de frequentie van het onderhoud. Een voorjaarsbeurt voor een kleine stadstuin kost bijvoorbeeld € 400,- We kunnen een offerte op maat voor u maken, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de kosten voor het onderhoud van uw tuin.


Welk tuinonderhoud bieden jullie voor ouderen?

We begrijpen dat ouderen specifieke behoeften hebben als het gaat om tuinonderhoud. Daarom bieden we aangepaste tuinonderhoudsdiensten die rekening houden met de mobiliteit en de wensen van ouderen. Denk bijvoorbeeld aan het legen van dakgoten en bladruimen. We kunnen ook helpen bij het creëren van een veilige en toegankelijke tuinomgeving en het verminderen van onderhoudsintensieve elementen. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en uw tuin op maat te laten onderhouden.

Vraag het aan BK Tuinen

Hulp nodig bij het nemen van een beslissing?

Wij ontwerpen tuinen waarin je kunt wonen, omdat we geloven in de kracht van buitenleven.