fbpx

Groene handen tips

Tips voor tuin en groen

6 tips om uw tuin in topconditie te houden!


De specialisten BK Tuinen zijn het hele jaar door dag in dag uit in de meest uiteenlopende tuinen te vinden. Maar er is ook een manier om ze uit de tuin te houden. Hou bijvoorbeeld zelf uw tuin in topconditie.

Dat hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Doe uw voordeel met deze ervaringstips.

Groene Handen Tip 1: Schoffel!

Een tuin is alleen optimaal onkruidvrij te houden door veelvuldig schoffelen. Schoffelen is ook nodig als er (nog) geen onkruid zichtbaar is. Wilt u het echt goed doen, schoffel dan als het een paar dagen droog is geweest en blijft. Dat heeft het meeste effect.

Groene Handen Tip 2: Veeg!

Veeg de bestrating regelmatig. Zou houdt u in de meest letterlijke zin van het woord uw eigen stoepje schoon. Maar vegen zorgt er ook voor dat zaadjes geen kans krijgen om te ontkiemen. En zelfs zaad dat al enigszins ontkiemt, is niet tegen het geweld van een (harde) bezem opgewassen.

Groene Handen Tip 3: Snoei!

De algemene regel luidt: snoei na de bloei. Dat heeft belangrijke voordelen. Ten eerste staat een gesnoeide plant zeer verzorgd. Ten tweede houdt die plant door het snoeien zijn groeikracht: er wordt geen energie verspild. Ten derde: door na de bloei te snoeien, spreidt u automatisch het werk. Elke plant heeft immers zijn eigen bloeiperiode.

Groene Handen Tip 4: Sproei!

De grote vraag is natuurlijk: wanneer heb ik genoeg gesproeid? Daarvoor geldt een vuistregel. Als de grond tot een diepte van 5-7 centimeter vochtig is, profiteert de beplanting van het water. Omdat water op warme dagen snel verdampt (ook in de grond) is het raadzaam ?s avonds te sproeien. Zo krijgt uw tuin de gelegenheid zich te herstellen.

Groene Handen Tip 5: Bemest

Bemesten zorgt voor een frisse kleur van planten en het vergroot hun weerbaarheid. Bemesten is afhankelijk van het tijdstip, de grondsoort en de plant. In Groene Handen Tip 6: ontdekt u van de hoed en de rand?

Groene Handen Tip 6: Onthoud!

Alle tips en adviezen ten spijt, kan het gebeuren dat u extra ondersteuning nodig hebt. Dan hoeft u maar één telefoonnummer te onthouden: dat van BK Tuinen. Het bijzondere van hun groene handen is dat ze kunnen verzorgen en meedenken.

Hoe kunnen wij u helpen?

Communicatie door Zuidijk